sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kolmas viikko

Maanantai aamuna meinasi tulla kiire lähteä töihin, sillä kun aloin tehdä lähtöä kevari ei tahtonutkaan lähteä käymään. Onneksi pihasta löytyi vanhat fiat-traktori, joka lähti nätisti käymään. Ainut ongelma oli se, että se kulkee vain n. 25-30 km/h. Vauhti oli siis paljon normaalia hitaampaa, mutta ehdin juuri ajoissa kahdeksaksi perille. Ei sitten tarvinnut soittaa että tulen myöhässä :D. Aamusta korjailimme sokerijuurikkaan kylvökonetta. Minut perehdytettiin tarkemmin jontikan ja paskakärryn toimintaan. Vaihdoimme myös massikkaan öljyt. Se piti vetää käymää, jotta se saatiin ajettua halliin. Se vedettiin käyntiin fiiattia apuna käytten. Myöhemmin pesin massikan, kun se oli siirretty hallista pihalle.



Tiistaina olimme Eevan kanssa kylvämässä maksaruohoa, mikä siis tarkoittaa sitä, että nypittiin maasta maksaruohoa ja muhjuttiin sitä
paikkaan, jossa haluttiin sen kasvavan. Maksaruoho oli takoitus saada kasvamaan sellaisille siirtokatoille, joita sitten voidaan laittaa ekologisiksi katoiksi esimerkiksi mökille. Homma oli ihan kivaa, vaikka todella yksinkertaista olikin. Siirtokatoille, tai mitä ne nyt sitten olivatkaan oli jo kylvetty jonkinlainen kukka-kasvi-seos, mutta kasvetun yhteydessä siemenet olivat liukuneet mattojen viereen. Maksaruoho hypistellessä kädet tulivat todella pehmeiksi. Kun saimme sen homman valmiiksi menimme Rantalaan, jossa tehtiin Santun ja Eevan kanssa kiertokoe aiemmin korjatulle kylvökoneelle.

Keskiviikkona satoi joten kävimme hakemassa Mustialasta tilaamani mustiala-vaatteet. Ennen kuin lähdimme sinne teimme Samin kanssa viljelysuunnitelmaa tietokoneelle. Se ei ollut kovinkaan vaikeaa, piti vain tietää mitä haluaa missäkin kasvattaa. Sami kertoi miksi mitäkin laitetaan mihinkin ja neuvoi, kun näpyttelin tietokoneelle tietoja merkkasin mitä millekkin lohkolle tulee. Teimme viljelysuunnitelmaa vuodelle 2017. Iltapäivällä siivosimme Santun kanssa hallin. Vaikka koko päivän satoi vettä niin tekemistä riitti.

Tortaina perehdyttiin kylvökoneen toimintaan ja minulle selitettiin tarkkaan miten mikäkin toimii ja miksi. Perjantaina olimme jälleen kylvämässä maksaruohoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti