torstai 18. kesäkuuta 2015

Kahdeksas viikko

Maanantai alkoi vauhdikkaasti kun jouduin soittamaan aamu seitsemältä Samille, etten pääse tulemaan töihin. Vuoden ikäinen kissamme oli repinyt jalkansa auki todella pahasti ja sitä piti lähteä kiireellä viemään eläinlääkäriin. Jalka oli osunut todennäköisesti johonkin lasisiruihin, pellinpaloihin tai piikkilankaan. Etujalasta oli jänne poikki ja lihas vaurioitunut. Eläinlääkäri laittoi kissan tippaan ja ompeli syvän avohaavan umpeen. Kissa sai myös vahvat kipulääkkeet joiden avulla kipu hiukan helpotti. Lääkärissä meni koko päivä ja kissaa piti vielä loppuilta vahtia. En siis maanantaina ehtinyt töihin, mutta onneksi Sami ymmärsi hyvin ja soitti vielä illalla, että miten kissan kanssa meni lääkärissä.



Tiistaina pääsin jälleen töihin ja kissa jäi kotiin paranemaan. Lähdimme aamusta tipulalle. Siellä odottelimme kunnes tiput saapuivat. Tiput kipattiin laatikoista lämpimään halliin. Ne jäivät aluksi yhteen kasaan ja lähtivät siitä pikkuhiljaa levittäytymään. Kun tiput jäivät tutustumaan uuteen kotiin, niin lähdimme lähipellolle. Sami kynsi sen kulman, koskaa maa oli todella märkää. Keräsin sillä välin kasveja kasvioon. Sitten lanasin kynnetyn alueen maxumilla. Maa lanattiin, koska seuraavana päivänä oli tarkoitus sataa, niin siten maa saatiin kuivumaan tasaiseksi. Kun pellon kulma oli valmis, ajoin traktorin Rantalaan ja lähdin kevarilla syömään. Sen jälkeen hioin seinän, joka aiemmin oli villoitettu ja levytetty. Hionnan jälkeen kolot, liitos kohdat ja ruuvin kannat kitattiin. Kuivuneet kitit hiottiin tasaiseksit ja loput kittaukset jätettiinkin rauhassa kuivumaan.


Keskiviikkona oli jälleen opelin laittamista kuntoon. Auton kanssa jarruteltiin, jos jarrut olivatkin ryytyneet. Kun auto saatiin halliin se nostettiin tunkilla koukusta yläs ja irroitettiin takarenkaat. Sitten jarrut avattiin ja tutkittiin onko siellä jotain suurempaa ongelmaa. Opetuspolkimeen Sami hitsasi jatkopalan, jotta jarrutus saatiin tehokkaammaksi. Kun opeli saatiin kuntoon mentiin laittamaan ruokaa. Syönnin jälkeen pääsin ajamaan maata. Sami kaivoi kaivinkoneella kuorman kärryyn ja minä sitten kuskasin maxumilla kuorman toiselle puolen pihaa. Maa kaivettii pesupaikalta, koska sinne jäi vesi seisomaan ja maan imukykyä pyritään parantamaan uudella soralla. Maa vietiin pihan toiseen laitaan, jossa oli oli kuoppaa, koska sieltä oli kaivettu kantoja ylös. Kärryn kanssa peruuttaminen oli hiukan hankalaa, sillä sateesta johtuen maa oli pehmennyt. Neliveto päälläkään ei meinannut onnistua, sillä renkaat lähtivät luistamaan. Siinä meni traktori hiukan sivuluisuakin. Sami tuli neuvomaan miten onnistun, kun homma ei meinannut lähteä sujumaan. Hyvien neuvojen ja apujen ansiosta homma kuitenkin alkoi pikkuhiljaa sujumaan ja kuormat saatiin kuskattua. Illalla pääsin vielä tekemään iltatipulan eli kävimme Eevan kanssa tarkastamassa että kaikki toimii ja kerättiin kuolleet tiput pois. Sitten pääsinkin lähtemään kotiin.


Torstaina oli ohjelmassa seinän hiontaa ja maalausta. Hion aluksi loput kittaukset, jotta seinä saatiin tasaiseksi ja maalaus kuntoon. Sitten tein teippaukset loppuun ja muutkin suojaukset, ettei maalia sotkeudu joka paikkaan. Lisäksi seinästä harjattiin pölyt pois. Sitten pääsinkin jo maalaamaan. Eeva neuvoi miten maalaan ja mistä. Maali sekoitettiin harjanvarrella ja kaadettiin sen jälkeen pienempään ämpäriin. Ensin maalasin pienemmällä sudila reunat. Sen jälkeen maalasin seinät telalla. Maali jätettiin rauhassa kuivumaan ja menimme Eevan kanssa heittelemään polttopuita sisälle. Kun niitä oli heitelty ja pinottu jonkin aikaa ja pino oli muutaman kerran kaatunutkin, niin menin maalaamaan seinän toiseen kertaan. Sitten seinä jätettiin kuivumaan ja lähdin kotiin.


Perjantaina jatkoin polttopuiden laittoa. Sain pinot pysymään pystyssä tekemällä kahta pinoa yhtä aikaa ja tekemällä pinoista vähän matalammat. Puukasa ei mahtunut kokonaan sisään siihen rakennukseen, niin lähdin hakemaan kauhaa Rantalasta, jotta sai jontikan avulla kuskattua puut toiseen rakennukseen. Puita ei sinne pinottu vaan ne heitettiin ovesta sisään. Kävin välissä syömässä ja maalaamassa vielä yhden seinän osan kertaalleen. Sen jälkeen menin jatkamaan puiden sisään ajamista. Iltapäivällä lähdimme katsastamaan opelia ja matkalla haimme kissalle lisää kipulääkettä eläinlääkäriltä. Auto meni kuin menikin heittämällä läpi katsastuksesta ja nyt vain täytyy laittaa opetuslupa hakemukset menemään niin päästään ajoa harjoittelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti