torstai 18. kesäkuuta 2015

Yhdeksäs viikko :)

Työviikko alkoi vasta tiistaina, sillä maanantaina minulla oli hammaslääkäri ja sen myötä vapaapäivä. Opettajani kävi katsomassa näyttöpaperit kuntoon ja saatiin homma hyvin hoidettua. Kun paperit oli saatu kuntoon menimme Samin kanssa ajamaan maata. Maa ajettiin tällä kertaa eri paikkaan, kuin aiemmalla viikolla. Nyt maan ajo paikkaan oli hieman pidempi matka, mutta peruuttaminen oli hieman helpompaa. Ainut ongelma oli, että kun peruutti niin piti varoa molemmin puolin olevia ojia ja peruuttaa kasvan päälle, mutta tilaanteesta selvisin hyvin kun vain vähän aikaa venkslasin traktoria ja kärryä. Kun maat oli ajettu pesupaikka jäi odottelemaan ja kävimme syömässä. Ruuan jälkeen kävimme tekemässä lapiodiagnooseja pellolle ja otin maanäytteitä. Maanäytteiden ottamisen jälkeen pesin vielä maxumin lasit ja lähdin sen jälkeen kotiin.
Lapiokokeiden tulokset: Ensin kaivoimme peruslohkon suojakaistalla, joka oli ollut heinällä viimeiset 10 vuotta. Maa oli savimaa, vähämultainenja matoja ei ollut, koska maata ei ollut muokattu vähään aikaan. Toisen diagnoosin samalta peruslohkolta, mutta viljellyltä osalta. Tällä hetkellä siinä oli kasvamassa sokerijuurikasta. Maa oli runsas multainen.


Keskiviikkona siivosin hiluxin ja golfin. Hiluxiin oli kertynyt paljon tavaraa ja ne piti ensin kerätä sieltä pois, sitten sain imuroida sen ja pestä sisäpinnat sekä lasit. Sen oltua valmis siirryin golfin kimppuun, josta ehsin vain tyhjentää ylimääräiset tavarat pois ja imuroida sen. Työn ohessa sain myös vahtia Eevalla hoidossa olleita tyttöjä. Siskokset olivat alle kouluikäisiä, joten vauhtia riitti. Sitten lähdimmekin ottamaan talosta mittoja vakuutuksia varten. Kaikki rakennukset mitattiin. Iltapäivällä kävimme vielä keräämässä Eevan ja tyttöjen kanssa kasviooni kasveja.

Torstaina leikkasin nurmikkoa. Leikkasin kokonaan Rantalasta nurmikot ja suulin taakse olikin päässyt kasvamaan varmaan metrin korkea heinikko. Hankaluuksien jälkeen heinikkokin saatiin kuitenkin alas ja suulin seinustakin on nyt siisti. Sitten menimme hakemaan massikan laitoimme sen perään sokerijuurikkaspellon muokkauslaitteen. Siitä piti poistaa joitakin S-piikkejä ja otin ne irti. Ne olivat kuitenkin todella lujaa kiinni. Lisäksi piti siirtää toisia piikkejä, jotta välit saatiin juurikkaalle sopivaksi. Joitakin muitakin ilmeiseti porkkananviljelyyn tarkoitettuja osia piti ottaa laitteesta irti, sillä ne haittasivat juurikaspellon muokkausta.

Perjantaina irrotin samasta laitteesta lisää osia ja etenkin tapit tuottivat hankaluuksia ja niitä piti rälläkällä hioa, jotta ne sai koneesta irti. Lisäksi nypin takapihalta puitten ympärille jääneet ruohot ja voikukat, joita ei ollus saanut ruohonleikkurilla ajettua. Kyllähän pihasta paljon siistimmän näköinen tulikin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti